Wie en waarom?

Toen ik jong was, liep ik vast in het onderwijs. Heel hard. Drie scholen versleten en gestopt met mijn studie na 6 weken. Ik wist totaal niet wat ik wilde. Toen ik wél op de juiste plek terecht kwam, voelde dat bevrijdend. Er zijn veel jongeren die een zelfde gevoel van vastlopen ervaren en het even niet weten. Die jongeren geef ik aandacht en help ik om hun toekomst vorm te geven.

Wat wordt er aangeboden?

Breekjaar begeleidt jongeren tijdens een tussenjaar. Wat centraal staat is dat jongeren kunnnen ontdekken wie zij zijn, waar hun kwaliteiten liggen en wat zij belangrijk vinden. We begeleiden jongeren in deze verkenningstocht en inspireren ze met een divers programma zodat zij uiteindelijk een doordachte (studie)keuze kunnen maken en richting kunnen geven aan hun eigen toekomst. Dit doen we op een niet-schoolse manier waar fouten en vooral plezier maken centraal staat.

Wat zijn de kosten en de effecten?

Jongeren die Breekjaar hebben gedaan, geven aan meer vertrouwen te hebben in de toekomst en de keuzes die ze daarvoor maken. Ook is hun relatie met vrienden en ouders sterk verbeterd. Door de toekomstvisie die ze vormen, hebben ze een sterk idee van welke kant ze op willen.

Aanvragen

Andere Diensten

Aanmelden

Zoek jij naar een manier om je diensten gemakkelijk en efficiënt aan te bieden? Sluit je dan gratis aan bij Streekdiensten!

Back to top of page