Wie en waarom?

Deep Democracy Noord staat voor de werkelijke ontmoeting. Voor Noordelijke nuchterheid. Met beide benen op de grond. Voor verbinding met elkaar. Voor leren van elkaars verschillen. Iedereen heeft zijn eigen geluid, toonhoogte, volume en kleur. Wij nodigen je uit om dit te tonen én nieuwsgierig te zijn naar alle andere geluiden; ook als die heel anders zijn dan de jouwe. Door ruimte te geven aan alles wat er is, leren we jou je eigen stem te vinden en te luisteren naar wat een ander te zeggen heeft.
We hebben allemaal ons eigen ritme. Zo heeft de één heeft het hart op de tong en is de ander meer bedachtzaam. De één is meer haantje de voorste, terwijl de ander de kat uit de boom kijkt. De één heeft snel zijn mening klaar, terwijl de ander blijft wikken en wegen. Door aandacht te hebben voor ons eigen ritme én dat van de ander wordt helder in hoeverre ritmes op elkaar aansluiten of juist conflict veroorzaken. Wij ondersteunen in het vinden van een gezamenlijk ritme zodat er meer flow ontstaat in de samenwerking en er rijkere besluiten genomen kunnen worden.

Dit doen wij door Deep Democracy in het Noorden te verspreiden. Thuis, op school, in de wijk, op het werk of in politiek en bestuur. Door zelf te faciliteren én door anderen de tools te leren. Maar ook door professionals in Noord Nederland die vanuit het Deep Democracy gedachtengoed werken met elkaar te verbinden. Vanuit de drive om continu te leren van en met elkaar hebben wij een Noordelijk netwerk opgezet. Een ontmoetings- en werkplaats waar je inspiratie, ideeën en adviezen kunt halen en brengen. En soms elkaar een duwtje in de rug kan geven om vanuit vertrouwen de tools van Deep Democracy te hanteren. Zo kunnen we met elkaar goede gesprekken en betere besluitvorming bewerkstelligen.

Wat wordt er aangeboden?

Wil je alle meningen naar boven krijgen? Besluiten nemen waaraan iedereen zich kan verbinden? Met meer betrokkenheid vergaderen? Wil je leren omgaan met een grote diversiteit aan meningen in een groep? Of wil je op een andere manier kijken naar wat er leeft in de groep, zien welke spanningen en conflicten er spelen?
Deep Democracy biedt hiervoor de handvatten. In de training Deep Democracy Level 1 (van 4) krijg je de theorie en gespreksmodellen. Door oefening en ervaring leer je deze direct door te voeren in werk- én privésituaties.

Wat leer je?
Tijdens deze tweedaagse training wordt de Deep Democracy methode in zijn geheel geïntroduceerd. Je ervaart het Deep Democracy proces ten volle met de groep en in jezelf. Je leert de basisprincipes en de verschillende krachtige tools om de Lewis methode van Deep Democracy zelf toe te passen. We focussen op hoe je bij besluitvorming het minderheidsbelang in kunt brengen en benutten. En we geven inzicht in de werking van rationele en emotionele patronen in een groep en in jezelf. Naast de praktische tools ben je tegelijkertijd met je eigen persoonlijke ontwikkeling bezig. Deep Democracy maakt onder andere gebruik van concepten uit de kwantumfysica. Veel mensen ervaren een paradigmashift na deze training omdat het echt een andere manier van kijken is naar groepsdynamiek.

Inhoud van de training
De deelnemers maken kennis met fundamentele theorie en direct bruikbare diagnostische modellen en technieken. Daarnaast ontdek je meer over jezelf en is het een verrijking voor je persoonlijke ontwikkeling. De training bestaat uit 2 aaneengesloten dagen.
Programma:
• check-in & check-out
• basisprincipes: ijsberg, autocratische besluiten, sabotagelijn gedrag
• de kijk op groepen vanuit de roltheorie (concepten uit de kwantumfysica)
• Stap 1-4 van de Lewis Methode van Deep Democracy: komen tot inclusieve besluitvorming
• tools om conversaties te voeren boven en onder de waterlijn zoals het gesprek op voeten, het debat en pijlen gooien
• Verwarrende communicatie, edge gedrag, rondcirkelen en weerbericht: wat te doen als een groep vastloopt
• Metaskills: de impact van je eigen mate van neutraliteit op een groep

Wat zijn de kosten en de effecten?

Tijdens deze tweedaagse training ( data: 14 en 15 september | 4 en 5 november 2020, 8 en 9 februari |15 en 16 april 2021) wordt de Deep Democracy methode in zijn geheel geïntroduceerd. Je ervaart het Deep Democracy proces ten volle met de groep en in jezelf. Je leert de basisprincipes en de verschillende krachtige tools om de Lewis methode van Deep Democracy zelf toe te passen. We focussen op hoe je bij besluitvorming het minderheidsbelang in kunt brengen en benutten. En we geven inzicht in de werking van rationele en emotionele patronen in een groep en in jezelf. Naast de praktische tools ben je tegelijkertijd met je eigen persoonlijke ontwikkeling bezig. Deep Democracy maakt onder andere gebruik van concepten uit de kwantumfysica. Veel mensen ervaren een paradigmashift na deze training omdat het echt een andere manier van kijken is naar groepsdynamiek.

Na het volgen van de Level 1 krijg je een persoonlijke login op de internationale site van Deep Democracy. Je bent dan geregistreerd met de vermelding van Level 1. Met deze login heb je toegang tot informatie, documenten, theorie, filmpjes en naslagwerk. Tevens ontvang je het officiële Lewis LDD certificaat. Na het volgen van level 1 kun je bij elke internationaal bevoegde trainer je leerpad vervolgen.
Aantal deelnemers: minimaal 8 deelnemers en maximaal 12.
Tarief (excl. 21% BTW): € 680,- particulier/ZZP tarief en € 820,- Organisatietarief Locatie: In het noorden van Nederland
Trainingstijden zijn van 09:30 – 17:00 uur inclusief lunch, koffie en thee

Aanvragen

Andere Diensten

Coaching op leefstijl; vergroten energie en veerkracht

Leefstijl | stress & herstel | energie & veerkracht

Lees Verder
Ideeënbrouwerij

Innovatie | Studenten | Brainstorm

Lees Verder

Aanmelden

Zoek jij naar een manier om je diensten gemakkelijk en efficiënt aan te bieden? Sluit je dan gratis aan bij Streekdiensten!

Back to top of page